Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Veilig met je kindje in de zon: 5 handige tips

Wandelen, zwemmen of lekker naar het strand: op een mooie zomerdag ga je natuurlijk het allerliefst naar buiten. Als je een jong kind hebt is dat waarschijnlijk niet anders. Wel is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn als je met je kleintje van de zon geniet. Het gevoelige huidje van een baby, dreumes of peuter heeft namelijk extra bescherming nodig voor de zon. Wij geven je 5 tips hoe je veilig met je baby kunt genieten van de zomerse zon.

 

Tip 1) Kies een goed moment van de dag

Iedereen weet dat het niet verstandig is om te lang in de zon te zitten. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker voor jonge kinderen. Zij hebben een teer huidje dat snel kan verbranden in de zon. Het KWF raadt zelfs aan om baby’s tot 1 jaar helemaal uit de directe zon te houden. 

 

Oudere kinderen kunnen wel spelen in de zon, maar het liefst niet tussen 12 en 3 ‘s middags. Dan staat de zon op het hoogste punt van de dag en is de kans op verbranden het grootst. Kies daarom altijd een goed moment op de dag om naar buiten te gaan en zoek de schaduw op als de zonkracht het sterkst is.
 

Tip 2) Smeren, smeren, smeren!

Ga je de zon betreden? Vergeet dan niet om te smeren. Kies voor je kleintje een zonnebrandcrème die speciaal is ontwikkeld voor baby’s of jonge kinderen. Deze hebben een hoge beschermingsfactor en zijn speciaal gemaakt voor een gevoelige huid.

 

Breng de crème royaal aan op de huid die aan de zon wordt blootgesteld. Herhaal het smeren ongeveer elke twee uur en smeer ook opnieuw nadat je kindje is wezen zwemmen. Ook als je kind erg zweet is het verstandig om wat vaker zonnebrandcrème aan te brengen. 

 

Tip 3) Kies de juiste kleding

Ook door je kinderen de juiste kleding aan te trekken, kun je ze extra bescherming bieden tegen de zon. Een shirt met lange mouwen, een lange broek en een pet of hoed zorgen ervoor dat je kindje optimaal beschermd is. Op een warme dag kun je het beste kiezen voor natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Deze materialen zijn zacht en ademend waardoor je kleintje het niet te warm krijgt. 

 

Als je met je kind gaat zwemmen, kun je kiezen voor speciale UV-zwemkleding, waarmee je je baby of jonge kind beschermt tegen UV-stralen. Deze kledingstukken zijn gemaakt van stoffen die  ook in het water  een hoge UV-beschermingsfactor hebben, vaak UPF 50+.

 

Tip 4) Zoek schaduwplekken op

Of je nou naar het strand gaat of juist lekker thuis blijft in de tuin terwijl je kleintje speelt in een opblaasbaar zwembadje: zoek zo veel mogelijk de schaduw op. Investeer in een goede parasol met een UV-filter of laat je kind spelen in de schaduw van een boom.

 

Let wel op: ook in de schaduw kan je kindje nog verbranden. Water, zand, sneeuw en zelfs grasvelden kunnen UV-stralen reflecteren, waardoor je ook in de schaduw goed moet blijven smeren. 

 

Tip 5) Goed drinken

Zorg ervoor dat jij en je baby, dreumes of peuter goed gehydrateerd blijven als jullie de zon opzoeken. Het is belangrijk om drinken te geven voordat je kind daadwerkelijk dorst krijgt. Zo ga je uitdroging tegen. Je kunt er bij oudere kinderen ook voor kiezen om tussendoor wat eten te geven waar veel vocht in zit. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, tomaat, meloen of iets anders wat je kleintje lekker vindt. 

 

Heerlijk genieten van de zon

Op een heerlijke zomerdag ga je het liefst naar buiten, en dat is voor je kindje vast niet anders. Met de juiste voorbereiding geniet je samen met je kleintje op een verantwoordelijke en veilige manier van de zonnestralen. 

 
dinsdag 23 juli 2024
Admin