Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Is chloorbestendige kleding een echte must-have

 

Veel mensen weten alleen dat chloor heel erg goed is in het zwembad voor tegen de bacteriën, maar dezelfde mensen vergeten dat er ook nadelen zitten aan chloor. Chloor kan namelijk je zwemkleding beschadigen. Heel veel mensen zijn hier dan ook niet van op de hoogte.

 

Waarom gebruiken zwembaden chloor

Zoals we hierboven ook al aangaven gebruiken zwembaden chloor om gevaarlijke bacteriën te doden. Wanneer het chloor aan het water is toegevoegd wordt, dood de chloor niet alleen de bacteriën in het water, maar de chloor blijft in het water om verdere bacteriën die later zullen arriveren aan te pakken. Helaas kan deze chemische stof de kleur van zwemkleding ook beschadigen. Het wordt dan zo beschadigd dat de kleur gaat vervagen. Naast het vervagen van de stof kan het chloor ook de stof van de zwemkleding daadwerkelijk beschadigen. Dat resulteert in sommige gevallen erin dat de vorm weg gaat van de zwemkleding. Veel mensen weten dit niet. Onderhoud is dan ook heel erg belangrijk voor zwemkleding. Mits je elke week nieuwe wilt kopen.

 

Het onderhouden van je zwemkleding

We houden allemaal niet van wassen. Het kan dus ook best een keer voorkomen dat jij zo je zwemkleding in je wasmachine doet. Dit is natuurlijk niet goed voor je zwembroek of badpak. Daarom is het belangrijk om je zwembroek of badpak goed uit te spoelen wanneer je uit het zwembad gaat. Je kan dit dan ook prima in de douches doet. Wanneer je dat niet zit zitten kan je het natuurlijk ook gewoon thuis onder de douche doen. Wanneer je je zwemkleding goed gaat uitspelen spoel je het chloor wat nog op je zwemkleding zit van er van af. Wanneer het chloor van je zwembroek is kan het ook geen schade aanbrengen. Je kan er ook voor kiezen om zwemkleding aan te schaffen wat tegen chloor kan. Dan kom je al snel bij chloorbestendige zwemkleding terecht. Hier hoef je, je dan geen zorgen voor te maken. Die zwembroek is dan chloorbestendig. Chloor richt dan geen schade aan. Het blijft wel belangrijk om je zwembroek goed af te spoelen. Zoals we hierboven ook al aangaven is het heel erg belangrijk dat je goed met je zwembroek omgaat. Het onderhouden dus. Wanneer je dat goed doet heb je ook langer plezier van je zwemkleding.

 

Hoe  gaat mijn zwemkleding langer mee?

Zorg ervoor dat je je zwemkleding voldoende tijd geeft om te drogen. Drogers kunnen namelijk schuren op de materialen van je favoriete zwembroek of badpak. Hierdoor kunnen zo onnodig veel schade aanrichten wat je natuurlijk niet wil. Het is ook belangrijk dat je je zwemkleding op zeer zonnige dagen niet buiten laat drogen. Sterk zonlicht kan de kleuren namelijk vervagen en de stof wijder maken. Na het zwemmen val niet in de verleiding om jezelf in een handdoek te wikkelen. De handdoek zal het water van het zwembad en zijn chemicaliën opnemen. Door jezelf in een handdoek te wikkelen blijft je zwemkleding aan al deze chemicaliën worden blootgesteld. Dit richt dan ook weer schade aan.

 
 
 
 
zondag 21 november 2021
Lizz