Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Checklist dagje naar het buitenlandse strand

Als je wil genieten van mooie zonnige dagen, dan moet je het inmiddels al weer een tijdje zoeken in het buitenland. Bijvoorbeeld in Italië waar je tot oktober nog heerlijk weer hebt. En een dagje strand is natuurlijk niet compleet zonder bijvoorbeeld lekker koude drankjes en de juiste zwemkleding. In dit artikel vertellen we je daarom wat er echt niet mag ontbreken in je strandtas. 

 

1. Zonnebrandcrème

Het is erg fijn om van de zon te genieten, maar niet als dit eindigt in een rode en pijnlijke huid. Een

goede zonnebrandcrème is daarom een must voor een dagje op het strand. Gebruik een zo hoog mogelijke SPF om je huid goed te beschermen. Check ook altijd van tevoren de UV-index. Deze index geeft aan hoe sterk de zonkracht is en wanneer je je wel of niet in hoeft te smeren. 

 

2. Eten en drinken

Een warme dag op het strand zonder voldoende eten en drinken? Dat is natuurlijk niet handig! Het is belangrijk om vooral genoeg water te drinken, zodat je niet uitdroogt op een warme dag. Maar vergeet ook de snacks niet: de ideale manier om je energielevel op peil te houden als je gaat zwemmen.

 

3. Strandlakens

Je kunt een normale handdoek meenemen, maar hoe fijn is het om op een groot strandlaken te liggen? Ideaal om jezelf af te drogen na een duik in de zee, of natuurlijk om lekker op te zonnebaden op het zand. Strandlakens zijn extra groot en zijn dus ideaal om comfortabel op het strand te liggen. 

 

4. Zwemkleding

Een bezoekje aan het strand is voor veel mensen niet compleet zonder even af te koelen in de zee. Zorg dat je je bikini, badpak of zwembroek alvast aandoet voordat je naar het strand gaat, zodat je je niet ongemakkelijk hoeft om te kleden met alleen je handdoek als beschutting. En je bent gelijk klaar voor die verfrissende duik!

 

5. Koelbox of koeltas

Je wil waarschijnlijk niet dat al die lekkere hapjes en drankjes die je mee hebt genomen warm worden. Een koelbox of koeltas is daarom een handige manier om al je eten en drinken in te bewaren. Leg er een paar ice packs of ijsblokjes in om alles koel te houden en je kunt urenlang genieten van verkoelende versnaperingen.

 

6. Parasol of tent

Zitten alle strandtenten vol en kan je geen beschut plekje meer vinden? Dan is een parasol of tent een echte uitkomst! Veel mensen zitten liever niet de hele dag in de directe zon, en een parasol of tent is de ideale beschutting om even af te koelen en je huid uit de zon te houden. Denk er wel aan om deze goed te bevestigen, want één vleugje wind kan er al voor zorgen dat jouw parasol of tent het strand over vliegt.

 

Een heerlijke stranddag

Nu het najaar in aantocht is, worden de zonnige dagen weer zeldzamer. Bereid je dus goed voor als je op een mooie dag naar het strand afreist, zodat je optimaal kunt genieten van je stranddag. 

vrijdag 4 oktober 2024
Admin