Onze zonvakantie komt steeds dichterbij en dit laat ons alvast dromen over onze vakantieplannen. Gaat u deze vakantie zwemmen in de zee of toch liever in een indoor zwemparadijs of een gemeentelijk zwembad? Heb je dan al stilgestaan bij welke zwemkleding je daar gaat dragen? Wordt het een zwemboxer of toch een zwemshort? Opgelet! Bij de meeste zwembaden is het dragen van sommige zwemshorts niet meer toegelaten. Benieuwd naar de andere keuzes en waarom deze regel van stand is geroepen? Lees dan vooral verder.
Volgt uw kind zwemles? Let hier dan op!
In het zwembad is het al een tijdje zo dat je moet letten op welk soort zwemkleding je draagt. Het is namelijk zo dat het alleen nog is toegestaan om aansluitende zwemkledij te dragen. Dit houdt in dat je alleen nog maar de keuze hebt in een aanspannende zwembroek of aanspannende zwemshort of als vrouw om een badpak of bikini te dragen. De meeste zwemshorts vallen hier dus helaas buiten. De reden waarom dit noodzakelijk is heeft te maken met de hygiëne en het behoud van de waterkwaliteit. Let hier daarom goed op dat je nieuwe zwemkleding wel is toegelaten in het zwembad, voordat je een aankoop plaatst voor eventueel een ander soort zwemkledij. Deze regel is ook van toepassing bij de meeste badkleding sauna´s en indoor zwemparadijzen. Een zwemshort onder de knie is overigens altijd verboden, door de hygiëne regeling.
Wat als je deze regeling niet volgt?
Als je je niet houdt aan deze regeling en de badmeester ziet het dan kan je hierop een aanmerking krijgen. Mocht je op dat moment geen ander soort zwemkleding bij je hebben dan kan je eventueel het bij de balie aanschaffen. Sommige zwembaden, waaronder mijn gemeentelijk zwembad, hebben een speciale vending machine waar je onder andere zwembroeken, speedo´s, zwembrillen maar ook badmutsen kan kopen. Maar of deze net zo comfortabel zitten als andere zwemkledij is nog maar de vraag. Mocht je dit niet willen aanschaffen daar en je hebt geen andere zwemkleding bij dan word je vaak verzocht om het indoor zwemparadijs te verlaten. Ga je vaak naar de sauna of naar een indoor zwemparadijs? Om dit te voorkomen ga je daarom beter voor een veilige keuze en kies je voor een zwemboxer. Deze zijn overigens ook nog eens altijd in de mode!
Welke zwemkleding raad ik aan?
Zo veel keuze en hierbij nog eens de goede keuze maken kan soms lastig zijn. Geen zorgen ik zal je hierbij een handje helpen door je een paar tips te geven waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe zwembroek.
Ga af op je gevoel
Wat vind je het prettigst? Heb je al een keer een zwembroek geprobeerd, maar vond je deze te erg knellen? Dan kan je een zwemboxer proberen. Net zoals een gewone boxer heeft een zwemboxer toch nog korte pijpen en hierdoor zal het niet te strak aanvoelen. Deze zwemboxers zijn toegestaan zowel in: indoor zwemparadijzen als gemeenschappelijke zwembaden maar ook in de meeste badkleding sauna´s en natuurlijk ook in de zee.
Is het voor recreatief zwemmen of voor een zwemsport?
Ga je zwemmen voor ontspanning en plezier of ben je een fanatieke watersporter? Mocht je een sportieve waterrat zijn dan raad ik je aan om een speciale zwembroek voor watersport te dragen. Deze zijn speciaal ontworpen voor de sportieve waterratten onder ons. Hiermee kan je met een gerust hart naar hartenlust je watersport uitoefenen zonder er bang van hoeven zijn dat hij er niet voor gemaakt zou zijn, want dat is hij zeker wel!