De Bikini emoji
Jij gebruikt vast ook wel regelmatig een emoji achter een zin, of gewoon om zonder tekst over te brengen wat je bedoelt. Voor van alles is er wel een emoji te vinden en zelfs voor een bikini (en ook zwemmen) zit er een emoji bij. Je denkt er nooit zo veel over na, maar er schuilt een hele wereld achter zo’n tekentje, en aangezien we een site hebben vol met de mooiste bikini’s leek het ons leuk om eens beter naar dit leuke symbooltje te kijken.
Verduidelijk en versier je berichten met emoji
Eerst even wat achtergrond, zodat je beter snapt waar het vandaan komt. Emoji zag in Japan voor het eerst het daglicht rond 1998/1999 en tegenwoordig zie je ze overal ter wereld. Zelfs op Facebook kan je een post liken met een duimpje omhoog, maar je kan ook een emoji kiezen die je reactie kan bekrachtigen, versieren of verduidelijken. Als je bijvoorbeeld zoals wij veel over zwemkleding schrijft, dan kan je op een leuke manier een bikini symbooltje kiezen om je tekst wat op te vrolijken.
Een korte geschiedenis in makkelijke taal
Shigetaka Kurita is degene die de eerste emoji ontwierp. Hij werkte samen met zijn team aan een mobiel internetplatvorm die er voor moest zorgen om elektronische communicatie makkelijker te maken en als onderscheidend kenmerk ten opzichte van andere diensten. Hierbij werd gebruik gemaakt van Unicode. Deze code biedt een uniek getal voor elk teken, ongeacht het gebruikte platform, het gebruikte programma of de gebruikte taal. Dit is handig, omdat er dan niets verloren gaat doordat er niets hoeft te worden omgezet naar een andere tekenset.
Waarom zijn de plaatjes soms zo verschillend?
Eén en dezelfde emoji kan op een Iphone er heel anders uitzien dan op een Samsung telefoon en ook weer totaal anders op een laptop. Hoe kan dit? Bedrijven zoals Apple, Microsoft en Google maken van een emoji hun eigen ontwerp voor hun besturingssystemen. Zo kan een bikini op jou mobiel een andere kleur hebben dan de bikini die je vriendin te zien krijgt. Daardoor moet je met een smiley wel eens voorzichtig zijn, omdat die bij jou een hele andere uitdrukking kan hebben dan bij iemand anders.
Kan ik zelf een emoji aanvragen?
Je kan zelf ook een emoji verzoek indienen bij Unicode als je vindt dat het tijd is voor een nieuwe emoji. Een aanvraag gaat wel via een ingewikkeld protocol die veel mensen af zal schrikken, maar het loont wel de moeite. Zo is het de Nederlander Maurice Beljaars gelukt om een regenboogvlag-emoji aan te vragen, die ook daadwerkelijk ingevoerd is.
Bikini emoji op Social Media gebruiken
Op veel apparaten kan je ook de shortcode :bikini: gebruiken om deze aan je berichten toe te voegen. Verschillende apparaten kunnen verschillende versies van de bikini emoji hebben. De afbeelding op deze pagina laat zien hoe deze emoji op Android, iOS en andere platforms wordt weergegeven. Facebook, Twitter, Instagram en de meeste andere sociale netwerken hebben ingebouwde ondersteuning voor standaard emojis die via een menu toegankelijk zijn. U kunt ook de tekstversie van de bikini emoji kopiëren en plakken in je sociale media berichten. Houd er ook bij de bikini-afbeelding rekening mee, dat niet iedereen dezelfde afbeelding ziet.
Alle online posts zien waarop een bikini te zien is
Tot slot nog leuke linkjes. Kom via deze url’s alle afbeeldingen te zien die mensen hebben gepost en gaan posten, terwijl ze het symbool hebben gebruikt op hun Social Media account. Best leuk om eens tussen te snuffelen:
https://www.instagram.com/explore/tags/bikini/
https://twitter.com/search?q=:bikini:
https://www.youtube.com/results?search_query=:bikini: